HTML

Írásaim

Csak írogatok, semmi különös. Néha jól sikerül, de néha nem. Mivel mindegyik az én gyerekem, ezért mindegyiket megtartom. Ami gyenge, az is emlékeztet valamire. Ennyi, én itt, csak én vagyok.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • GáborMiki: Nem is biztos, hogy kicsi. Sőt, még az sem biztos, hogy lány. Csupa rejtély vagyok mostanában! Örü... (2018.01.17. 22:01) Boldogok, akik . . .
  • Editke Kolozsváry: Szia! Ez megint olyan szép. Azt hittem Kamilla a kislány... (2018.01.16. 19:57) Boldogok, akik . . .
  • delory nadin: Szia Miki! Ugye van megfejtése az erdős személyiségtesztnek? Én is nagyon szeretem az ilyesmit. A... (2017.10.20. 20:16) Egyutas élet
  • GáborMiki: @delory nadin: Szia! Igen igen. Elsőre furcsa volt, de aztán nagyon élveztem. Köszönöm szépen! (2017.05.08. 09:18) A Barna lesnél
  • delory nadin: Szia Miki! Ismét jó volt olvasni a soraidat... Ez pont az, ami velem sosem történhet meg. Egyedül... (2017.05.04. 20:35) A Barna lesnél
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2012.03.06. 09:35 GáborMiki

Búcsú nélkül

„A búcsú sohasem jó, de jól tudom, a barátok nem örökre búcsúznak, csak elköszönnek arra a rövid időre, míg újból találkoznak. És az idő szédületes sebességgel rohan, úgy, hogy észre sem vesszük, mennyi telik el belőle, mikor legközelebb találkozunk, egy pillanat vagy ezer év. A búcsú ettől megnyugtatóan szép lesz.”

J. J. Stalter

 

  A kis otthon hangulatos, szerény hajlékká vált jelenlététől. Csendes, visszafogott magányban, fájdalmak, meg nem értés, félelmek közt élt. Az utca, az emberek, a világ mind csak veszélyt, és csalódást jelentett neki. Nem hitt senkinek és semmiben igazán. Magát zárta saját lelke börtönébe, saját magát tartotta rabláncon, sanyargatva. Ha undok is volt, csak azért, hogy elhagyják, hogy ne kelljen később az érzelmi kötödés fájdalmaival szembenézni. Elfordult, menekült mindig, minden helyzetből.

 

 De ott voltak neki „ők”. Ők, akik szerették, akik barátok akartak lenni, nem adták fel, és ahogy tudtak segíteni vágytak. Kicsit kibillent, kicsit felnézett, kicsit kijött a napra. Mikor beszéltek feloldódott, szeretetet adott, megnyugodott. Nekik fontos lett, vágytak a társaságára, megszerették őt. Látták igazi énjét, belső kincseit. A kellemes teázások, a vidám nyári élmények, az összejövetelek, meghitt és örömteli pillanatok voltak. Mint a Róka a Kishercegnek, megszelídültek egymásnak. . .

 

 A döntés után újra megváltozott. Félt elmenni, de maradni is rettegett. Már nem akart semmit sem. Kötődni sem, de felismerni újból a magány nyomasztó világát, ez szintén taszította.  Elhitte a hazugságot, hogy őt nem lehet, és ő nem tud jól szeretni. Búcsú nélkül, lopva, az éj leple alatt ment el. Fájdalmakat, csalódást, tanácstalan, döbbent szíveket hagyott maga mögött. Nyitott ajtókat, le nem rendezett, meg nem beszélt érzéseket, lerombolt, felgyújtott, megsemmisült épületét a hitnek, és a bizalomnak. Fogalma sincs mennyi fájdalmat, mennyi kérdést hagyott hátra, csupán mert félt érezni, félt sírni, félt kimutatni, hogy szeretni tud.

 

 Búcsú nélkül, gyáván elmenni, azt jelenti félsz a felelősségtől, hogy valakit megszelídítettél. Ha mindig nyitva hagyod az ajtókat magad mögött, ha nem csinálsz végig semmit, nem fejezed be tisztességesen, akkor az idő múlásával már fogalmad sem lesz hová mész, honnan jöttél, kihez, vagy mihez tartozol, melyik ajtón jöttél, és melyiken kell bemenned. Zűrzavar, összevisszaság, szél fújta, ide-oda hánykolódó, tétova rendezetlenség jellemzi az ilyen lelkeket. „A szeretetben nincs félelem” írja a Szent Írás. Igen a félelem akadályozólag hat a szeretetre. Gátolja, blokkolja, megemészti, felégeti. Aki fél nem lett tökéletes a szeretetben. Félni nem az érzéseinktől kell. Nem szabad rejtegetni, eltakarni, hogy képesek vagyunk sírni valakiért. A KAPCSOLAT ÁPOLÁS, ahogy ezt egyszer valaki leírta, olyan fontos, hogy mindenkinek meg kell tanulnia. Valóban, úgy ápolni kapcsolatot, hogy aztán ne lehajtott fejjel, elódalogva legyen szükséges távozni, hanem emelt fővel a biztos találkozás, vágyakkal teli reményével, hát az nem könnyű. Erőfeszítéssel, lemondással, és sok önzetlen tettel lehet elérni. De talán egyszer majd ez is sikerül.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gabormiki.blog.hu/api/trackback/id/tr334292270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notes on a tour 2012.03.12. 00:34:41

emlékszem egy lányra, aki sokszor választotta a talán gyáva hallgatást és menekülést... emlékszem rá, hányszor érezte az emberi elvárások súlyát, amit képtelen volt cipelni... számtalanszor el akarta mondani, hogy mi a baj, de nem akart bántani...
dühöt, haragot és elkeseredettséget vált ki, ha nem érzed a másikat arra késznek, hogy felfedd a valódi gondolataidat vele kapcsolatban és nyitott kérdések maradnak csak utánad benne...
egyetlen dolgot tehetsz csak ilyen helyzetben... igyekezz elérni magadban azt, hogy bárki, aki nyitott kérdésekkel hagyott magadra és lépett ki hirtelen az életedből, egyszer még késznek találjon arra, hogy rád mosolyogjon és bízzon benned...
az ajtók, amik nem záródnak be, nem véletlenül állnak ott és nem csak belépni lehet rajtuk, hanem ki is...
bocsi a szösszenetért, de ez most eszembe jutott...

GáborMiki 2012.03.12. 08:45:38

@notes on a tour:
Köszönöm, hogy megosztottad velem, hiszen így meg van a másik pólus is. Az éretlenségem talán valós, és ezt el is ismerem. Mégis vágytam arra, hogy kimondhassam: "vigyázz magadra!", és egy egyszerű ölelésre. Csak azért, hogy tudjam fogunk még találkozni. Most ebben a helyzetben bármit tehetek, nem fogunk.

mistletoe · http://mistletoe-blues.blogspot.com/ 2012.03.24. 13:32:11

Többször elolvastam és mindannyiszor másként értelmeztem.
Üdvözlettel: Joci

GáborMiki 2012.03.26. 09:10:56

@mistletoe:
Szervusz barátom!
Akkor jó. Ennek örülök, hiszen az eredeti történet ismeretének hiánya lehetőséget ad arra, hogy minden oldalról átéld a helyzetet. Az biztos, hogy nagyon ügyetlenek vagyunk az emberi kapcsolatokat illetően. Ügyetlenek, mint fizikailag is. Csak amikor leverjük a poharat, rálépünk valaki lábára, elvágjuk a kezünket, akkor azt hamar elfelejtjük. Ugyanezt egy emberi érzéssel kapcsolatban évekig hordozzuk. Hát ezért nehéz ez. Köszönöm, hogy olvastál.
Barátsággal:
m.
süti beállítások módosítása