HTML

Írásaim

Csak írogatok, semmi különös. Néha jól sikerül, de néha nem. Mivel mindegyik az én gyerekem, ezért mindegyiket megtartom. Ami gyenge, az is emlékeztet valamire. Ennyi, én itt, csak én vagyok.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • GáborMiki: Nem is biztos, hogy kicsi. Sőt, még az sem biztos, hogy lány. Csupa rejtély vagyok mostanában! Örü... (2018.01.17. 22:01) Boldogok, akik . . .
  • Editke Kolozsváry: Szia! Ez megint olyan szép. Azt hittem Kamilla a kislány... (2018.01.16. 19:57) Boldogok, akik . . .
  • delory nadin: Szia Miki! Ugye van megfejtése az erdős személyiségtesztnek? Én is nagyon szeretem az ilyesmit. A... (2017.10.20. 20:16) Egyutas élet
  • GáborMiki: @delory nadin: Szia! Igen igen. Elsőre furcsa volt, de aztán nagyon élveztem. Köszönöm szépen! (2017.05.08. 09:18) A Barna lesnél
  • delory nadin: Szia Miki! Ismét jó volt olvasni a soraidat... Ez pont az, ami velem sosem történhet meg. Egyedül... (2017.05.04. 20:35) A Barna lesnél
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2012.10.03. 10:33 GáborMiki

Nagypapám meséje

 A maci család az erdőszélén élt, szép kis házban, takaros kerttel. Csendesen, boldogan, teljes elégedettségben éltek itt. A két kis mackólurkónak remek gyermekkoruk volt. A szabad élet, a sok szép, amit az otthonuk és a környezete adott, vidám napokkal ajándékozta meg őket. Egyedül az erdő volt veszélyes. Legalább is a papa szerint. Mackóapó nagyon féltette a kicsiket, ezért soha sem engedte őket egyedül az erdőbe.
 Egy borús őszi napon a kisebbik macigyermek nagyon beteg lett. Harkály doktor kórházi ápolást javasolt, így a maci család el is vitte a kis mackót a szanatóriumba, ami az erdő közepén volt.
Macimama könnyes szemmel hagyta magára a kismackót, de harkály doktor megnyugtatta, hogy jó helye lesz itt, és hamar eltelik az a pár hét. . .
 Üres napok költöztek a maciházba. A kis mackó testvérkéje nagyon egyedül volt. Nem volt kedve játszani, hancúrozni, mint előtte. Csak ült szomorúan a szobájában naphosszat, és várta, hogy leteljenek a napok. Egyik reggel korán ébredt, kiment a teraszra, és az erdő felé nézve könnyes szemmel gondolt a testvérkéjére. Gondolt egyet, és nekieredt a rengetegnek. Futott, ahogy a lába bírta, hogy felkeresse a testvérét, és hazahozza. Hiába volt minden tiltó szó, a szíve nem tudott tovább várni. Csak futott, futott, egyre lelkesebben, hiszen remélte, hogy ma már együtt lehetnek testvérével. A hasadék szélén torpant meg csupán. Ekkor eszmélt fel, hogy fogalma sincs hová tart. Körbenézve a rengeteg erdő, hatalmas, sötét és rémisztő helynek tűnt. Egy nagy fa odvában kucorodott le, és zokogni kezdett, csillapíthatatlanul. Varjú koma röppent el a feje felett, amikor meghallotta az éktelen zokogást. Odaszállt csendesen a mackó mellé, és hosszas vigasztalás után, nagy nehezen kiszedte a hüppögő bundásból, hogy mi történt vele.
- Szóval eltévedtél az erdőben? Szóval nem fogadtál szót a szüleidnek, hogy megkeresd a kistestvéred? Hmm. Jó mackó vagy te, csak még kicsit butuska. Mivel ilyen jószívű vagy, és így szereted a testvéredet, hát segítek neked.
Azzal elmondta neki, hogy ő a feje felett fog repülni, és károgásával irányítja majd, hogy mindig tudja, merre kell mennie. Neki csak követnie kell, és akkor odatalál a kismackóhoz. Így is történt. Rövidesen egy csodás tisztás integetett feléjük az erdő közepén, egy szép csendes szanatóriummal. Egy tavacska partján üldögélt, lábát lógatva, és egy fadarabbal a vizet piszkálgatva a kismaci. Nagyot dobbant a nagymaci szíve, és gyorsan testvérkéje nyakába csimpaszkodott úgy, hogy a meglepetéstől a kismaci meg sem tudott szólalni. Varjú bácsi megkereste harkály doktort, és beszélt vele. Harkály doktor beleegyezett, hogy hazavigyék a kismacit. Hamarosan, már messziről integettek a gyönyörű tisztás, árnyakba boruló, egyre távolabbi nyugalmának. Varjú koma kivezette a két lurkót a hatalmas fák közül, akik boldogan pillantották meg csodás otthonukat az erdőszélen. Megköszönték varjú bácsi segítségét, aztán iparkodtak haza, mert már a nap is kezdett elköszönni tőlük, a fák lombjai mögé bújva. A tornácon aztán a nagymaci megtorpant. „Nem mehetünk be!” – mondta ijedt testvérkéjének. „A mama meg a papa biztos nagyon haragszik rám.” A lépcsőn üldögélve várták, hogy történjen valami, mert maguktól bemenni nem mertek. Ott cidrizett mindkettő, a hidegtől-e, vagy a félelemtől, azt már nem is tudták. Maci mama lépet idegesen, mancsait tördelve az ablakhoz, és meglátta a két kis drágáját összebújva, vacogva a lépcsőn. Kirohant a házból, és a magasba emelve szorította magához őket.  Ennyi puszit, ölelést még sosem kaptak egyszerre, mint most. Aztán otthon vacsora közben elmeséltek mindent a papának, és a mamának, hogy milyen kalandban volt részük, és hogy találták meg egymást. A mackószülők büszkén néztek egymásra, hogy csemetéik így szeretik egymást, de macipapa szigorú volt. Szerette volna, ha a kis brummogók megtanulják, hogy nem szabad ilyesmit csinálni. A nagymaci nem volt okos, és bár minden jóra fordult, macipapa mégis megbüntette. Az volt a büntetés, hogy fürdés után nem nézhette meg az esti mesét, neki azonnal le kellett feküdnie. A kismaci mese után odabújt, testvéréhez, aki még ébren volt, és nagyon erősen megszorította, ahogy átölelte, hogy érezze, milyen nagyon szereti, és milyen büszke rá, hogy ő a testvére. Másnap ismét boldog szellő ébresztette a maciházat, ahol két kis bocs kacagása jelezte, hogy minden újra rendben van itt az erdőszélén.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gabormiki.blog.hu/api/trackback/id/tr74817423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mistletoe52 · http://mistletoe-blues.blogspot.com/ 2012.10.14. 05:37:09

Nagyon bájos állatmase, kedves barátom!
Üdvözlettel: Joci

GáborMiki 2012.10.24. 08:42:25

@mistletoe52:
Tényleg az!
Nagyon élveztem, mikor a papi mesélte.
Soha sem tudtam megunni.
Köszönöm:
m.
süti beállítások módosítása