HTML

Írásaim

Csak írogatok, semmi különös. Néha jól sikerül, de néha nem. Mivel mindegyik az én gyerekem, ezért mindegyiket megtartom. Ami gyenge, az is emlékeztet valamire. Ennyi, én itt, csak én vagyok.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • GáborMiki: Nem is biztos, hogy kicsi. Sőt, még az sem biztos, hogy lány. Csupa rejtély vagyok mostanában! Örü... (2018.01.17. 22:01) Boldogok, akik . . .
  • Editke Kolozsváry: Szia! Ez megint olyan szép. Azt hittem Kamilla a kislány... (2018.01.16. 19:57) Boldogok, akik . . .
  • delory nadin: Szia Miki! Ugye van megfejtése az erdős személyiségtesztnek? Én is nagyon szeretem az ilyesmit. A... (2017.10.20. 20:16) Egyutas élet
  • GáborMiki: @delory nadin: Szia! Igen igen. Elsőre furcsa volt, de aztán nagyon élveztem. Köszönöm szépen! (2017.05.08. 09:18) A Barna lesnél
  • delory nadin: Szia Miki! Ismét jó volt olvasni a soraidat... Ez pont az, ami velem sosem történhet meg. Egyedül... (2017.05.04. 20:35) A Barna lesnél
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2012.06.04. 12:08 GáborMiki

Coca Cola reklámfilm

(mert ebben is kipróbáltam magam)

 Egy közepes méretű, vállalati étkezőben játszódik a jelenet. Reggel, ahogy érkeznek be a dolgozók, egyik a másik után, a hűtőgéphez mennek, hogy berakják az ennivalójukat. Különböző karakterek váltják egymást, és mindegyik betesz a hűtőbe egy üveg kólát is. Az első, egy megnyerő külsejű, lezseren jólöltözött, magabiztos férfi. Odalép a hűtőhöz, határozott mozdulattal kinyitja, és beteszi az ételes dobozát. A hűtő ajtaján található tartóba pedig egy két literes Coca Cola-t.
A következő alkalmazott kicsit zilált külsejű, mondhatni szakadt, mélabús, elegem van mindenből arckifejezéssel jön, hirtelen nyitja ki a hűtőt, bedobálja a cókmókját és egy no name kólát tesz a másik üveg mellé. Harmadik szereplő egy szőke nő, elég esetlen, a tekintetében látszik, hogy csak a külseje érdekli. Belibeg az étkezőbe, kinyitja a hűtőt, és ettől a mozdulattól kiesik az előzőleg berakott, no name kóla. A Coca Cola persze mozdulatlanul marad az ajtóban. Apró ételtartó dobozkáját beteszi a hűtőbe, az ajtóba a saját, szintén no name kóláját, aminek természetesen fehér a címkéje, jelezve, hogy cukormentes. Ügyetlenül felveszi a másik üveget, ami elsőre kicsúszik a kezéből, de másodikra sikerül neki, majd visszateszi a hűtőajtóba.
Ezután jön a hihetetlenül szerencsétlen „kisember”. Barna öltöny, oldalra fésült haj, vastag keretes szemüveg. Óvatosan csukja be a bejárati ajtót, nehogy bajt csináljon. Lassan nyitja ki a hűtőt, bal kezében reklámszatyorba göngyölve az étele. Hiába is figyel minden mozdulatára, az ajtóból kifordulnak az üdítős üvegek, végig gurulva az étkezőn. Kivéve természetesen a Coca Cola-t.
Saját kóláját az ajtóba helyezi, szintén no name, szakadt piros címkével, ami valamennyire hasonlít a Coca Cola címkéjére, de azért jól látszik, hogy nem az. Összeszedi a szétgurult kólákat, kicsit bénázik a hűtőajtóval, de sikeresen bekerülnek az üvegek.
Végül utolsónak jön a cég balekja. Álmos fejjel, kócosan egy fiatal srác, futva tépi fel az étkező ajtót, közben a faliórára pillant, amin nyolc óra két perc van, tehát megint elkésett. Gyorsan le akarja rendezni, ezt a kajakérdést. Hirtelen mozdulattal kinyitja a hűtőt. . .
Miután összeszedte - a Coca Cola kivételével - az összes üveget, és visszatette a sajátjával együtt, amiből már hiányzik néhány korty, és nyilván az is no name, igyekszik elhagyni a helyiséget.
 A következő jelenet az étkezőben, ebédidő van. Egyszerre érkezik mindenki, és mielőtt bárki bármit tehetne, előre furakodik a cég balekja, feltépi a hűtőt, a szokásos jelenet következik, mindenki megy a saját kólája után, kivéve a megnyerő külsejű férfit. Ő nyugodt lépésekkel megy a hűtőhöz, a szeme sem rebben, csak mosolyogva megfogja a Coca Cola-t, elveszi az ebédtartó dobozát, és vagány léptekkel, kerülgetve a többieket, elmegy az asztalig, ahol nekilát az ebédnek. Lassan mindenki megoldja a problémás helyzetet, megszerzik a kólájukat, ebédjüket és leülnek egymás mellé. Szinte egyszerre nyitja ki mindenki a saját kóláját, ami mindenkinél szétspriccel, folyik mindenfelé. Hiszen a sok eséstől mindegyik jól felrázódott. Megnyerő külsejű szereplőnk is kibontja az övét, ami persze csak szisszen egyet és semmi más nem történik. Mosolyogva tölt belőle, majd a többiek csatakos, és döbbent arcát látva megkérdezi, hogy kérnek-e belőle.

 Utolsó jelenet, ismét reggel van. Az étkezőt láthatjuk, mindenki ugyanúgy érkezik, abban a sorrendben, ugyanazokat a mozdulatokat látjuk, csak mindenki Coca Cola-t hoz. Egyetlen alkalommal sem esik ki üveg a hűtőből, csak minden nyitásnál, eggyel több kerül a hűtőajtóba. A cég balekja időben érkezik, szintén Coca Cola-t tesz a hűtőbe, amiből nyilván hiányzik már néhány korty. Látszólag minden simán megy, elégedett magával, a faliórára pillantva nyugodt léptekkel távozik, szinte büszke, hogy nem történt vele semmi rossz. Az ajtóhoz érve a kilincshez nyúl, ami a kezében marad. A jelenet megáll, elhalványul, új jelenet látható, ebben mindenki ebédel, vidáman mosolyogva. Mindenki előtt a Coca Cola-s üveg. Háttérben látszik az ajtó, a zár kiszerelve, körülötte repedezett a fa, ahogy széttörték, hogy kiszabadítsák a cég balekját.
(Ez csak olyan humor fordulat, nincs köze a reklámhoz, de kicsit vicces, és az ilyesmi meg szokott maradni az emberekben)


Befejező felirat: ”Válaszd a Coca Cola-t, hogy minden csepp a szádba jusson!”

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gabormiki.blog.hu/api/trackback/id/tr594564480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mistletoe52 · http://mistletoe-blues.blogspot.com/ 2012.06.21. 10:13:13

Vizuális ember lévén, lepergett előttem a reklám, szórakoztató volt!

GáborMiki 2012.06.25. 18:57:11

Köszönöm szépen! Nem műfajom, de kipróbáltam. Ha szórakoztató, akkor nyugodt vagyok. A Te véleményed amúgy is sokat jelent.
m.
süti beállítások módosítása